Gezonder leven begint bij jou thuis met VELUX

Gezonder leven begint bij u thuis

Home » DakraamAdvies | VELUX » Gezonder leven begint bij u thuis

Met de herfst begint een nieuw seizoen én een nieuwe levensstijl, dus tijd voor een gezonder leven. We blijven vaker binnen, veranderen onze gewoontes, … En met de koude die voor de deur staat, is, het slim om net die gewoontes onder de loep te nemen en te kijken hoe u enkele gezonde veranderingen kan doorvoeren. Heeft u echter geen zin om te gaan kokkerellen of te sporten? Dan kan u uw gezondheid een boost geven door…. uw woning onder handen te nemen!

Generatie indoor

We zijn een ‘indoor generation’ die liefst zoveel mogelijk binnen doet. Koken, sporten, tv kijken, .. Zeker tijdens de koudere maanden komen we ons huis niet uit. Onderzoek wijst zelfs uit dat we ‘s winters tot 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Helaas kunnen onze huizen ons ziek maken. De luchtkwaliteit binnenshuis kan tot vijf keer vervuilder zijn dan de buitenlucht. Met de juiste zorg kunnen onze huizen en interieurs echter een aanzienlijk positief effect hebben op onze gezondheid en op die van onze families.

Een goede manier om van uw huis een gezondere ruimte te maken is door een dakraam toe te voegen. Zo’n raam zorgt niet enkel voor een architecturale toevoeging, maar ook voor frisse lucht en meer licht. Hier zijn enkele verrassende manieren waarop een dakraam u kan helpen een gezonder leven te leiden in het comfort van uw eigen woning.

Gezonder leven VELUX

Bye bye winter blues

De winterblues zijn een veelvoorkomende aandoening. Deze term omvat de stemmingswisselingen en het gebrek aan slaap waar veel mensen tijdens de koudere, donkere maanden last van hebben. Een meer ernstige aandoening is seizoensgebonden affectieve stoornis of SAD. 2 tot 3% van de bevolking heeft last van deze stoornis, die wordt gekenmerkt door depressie, uitputting en gebrek aan energie. Onderzoek toont aan dat beide aandoeningen worden veroorzaakt door een gebrek aan natuurlijk licht. Een eenvoudige oplossing hiervoor is het installeren van een dakraam. Zo’n raam kan natuurlijk licht stimuleren en zo de winter blues verlichten.

Elimineer toxines

De beste manier om een gebouw te verluchten? Dat is door het stapel-of schoorsteeneffect. Door deze wetenschappelijke techniek toe te passen in onze huizen, kunnen we de natuurlijke luchtstroom en ventilatie snel en makkelijk optimaliseren. Het schoorsteeneffect is namelijk gebaseerd op het feit dat warme lucht stijgt en koude lucht zakt. Dit bevordert de natuurlijke beweging van de lucht in uw huis. Om dit effect te bekomen en de binnenluchtkwaliteit te verbeteren, is het belangrijk om dakramen en verticale ramen gelijktijdig open te zetten.

Dit is hoe het werkt: Uw verticale vensters laten de lucht circuleren, waardoor toxines, geurtjes en warme lucht naar het hoogste punt in huis stijgen. Wanneer u een dakraam opent, kan deze lucht ontsnappen via het dak, waardoor een gezonder binnenklimaat ontstaat. Het gevolg: u ademt schonere lucht in. Voor een optimale luchtcirculatie is het dan ook slim om te investeren in een programmeerbaar dakraam. Vooral in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid en ruimtes met toegang tot meerdere verdiepingen van uw huis bieden ze veel voordeel.

Het VELUX ACTIVE-systeem, een slim sensor-gebaseerd klimaatbeheersings- en bewakingssysteem, bedient u via uw smartphone om uw dakramen en zonnewering automatisch aan te passen voor een ideale temperatuur en luchtkwaliteit.

Een gezonder leven begint bij u thuis

Slimme bediening

Jouw VELUX dakraam wordt geleverd als handbediend product, maar kan worden geüpgraded met VELUX INTEGRA® voor eenvoudiger, gemotoriseerd openen, afhankelijk van je persoonlijke behoeften en wensen. 
Koop nu jouw VELUX ACTIVE
VELUX active

Installeer, pas aan en geniet

Iedereen met een VELUX INTEGRA® product kan in een mum van tijd aan de slag met VELUX ACTIVE.
Kijk hoe:

  1. Koop de VELUX ACTIVE with NETATMO Starter Kit
  2. Download de VELUX ACTIVE app
  3. Volg de 4 installatiestappen
  4. Geniet van een beter binnenklimaat

Verbeter uw slaapkwaliteit

Slaapt u slecht? Dat is niet altijd uw eigen schuld. Onderzoek toont aan dat blootstelling aan direct zonlicht, vooral in de ochtend en gedurende ten minste 30 minuten, de lengte en kwaliteit van de slaap ’s nachts verbetert. Daarnaast heeft ook de binnenluchtkwaliteit van uw slaapkamer invloed op uw slaap.

Met een dakraam in de slaapkamer wordt u niet enkel wakker met natuurlijk licht, maar krijgt u ook een mooi uitzicht op de hemel. En met een op zonne-energie werkende programmeerbare zonnewering van VELUX kiest u zelf wanneer u dag deugddoende daglicht binnen laat vallen.

Auteur Vandebuerie Johan   

DakraamAdvies VELUX

Onderwerpen: VELUX dakraam, VELUX Active, VELUX

Bron: Goed Thuis VELUX

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ons dit dan zeker weten.
Dit kan via ons contactformulier of telefonisch op het GRATIS nummer 0800-82 888.
 
DakraamAdvies investeert in service en vakmanschap!
Ben je tevreden? We staan voor je klaar!

 

Praat met een expert via Whatsapp

Lees hier ook andere VELUX blog berichten: