VELUX dakraam vervangen of niet

Jouw VELUX dakraam vervangen of niet? Check deze 5 punten

Home » DakraamAdvies | VELUX » Jouw VELUX dakraam vervangen of niet? Check deze 5 punten

VELUX dakraam vervangen?

Is jouw VELUX dakraam meer dan 20 jaar oud, overweeg dan om het te vervangen. Een nieuw VELUX dakraam met standaard Energy & Comfort beglazing biedt tot 2 x betere thermische isolatie, heeft 10% meer glasoppervlakte en dempt het geluid.

Maar hoe bepaal je of een vervanging ook voor jou zinvol is?  Check alvast deze 5 punten.

1. Hoe oud is jouw VELUX dakraam?

Eerst moet je natuurlijk weten hou oud het VELUX dakraam is. Dat kan je eenvoudig doen door het indentificatieplaatje te checken. Je vindt dit plaatje aan de bovenzijde van de vleugel.

Identificatieplaatjes-VELUX

2. Beweegt de vleugel van het dakraam nog soepel?

Kijk even na of de vleugel van het VELUX dakraam nog soepel scharniert in het kader. Door slijtage en werking van het hout kan de vleugel op termijn gaan slepen. Hoort u gekraak in de scharnieren, wacht dan zeker niet langer en vervang het dakraam. Door de druk van de vleugel kunnen de scharnieren loskomen uit het kader en slaapt u binnenkort misschien onder de blote hemel. Dit wil je natuurlijk liever vermijden.

VELUX-scharnieren   VELUX- scharnieren

3. Check of het hout rot is

Een houten VELUX dakraam vertoont vaak slijtage in de benedenhoeken. Jarenlange blootstelling aan UV stralen en vochtinsijpeling zijn de oorzaken. Pak je dat probleem niet tijdig aan dan kan het hout gaan rotten. Probeer of je bijvoorbeeld een kleine schroevendraaier gemakkelijk in het hout kan duwen zonder al te veel weerstand. Indien wel dan is oplappen van het dakraam vrij zinloos. Je vervangt het beter. Een tip, installeer een VELUX dakraam  afgewerkt in wit vochtbestendig PU. Schuren en vernissen behoren definitief tot het verleden.

Lees meer

Auteur Vandebuerie Johan   

DakraamAdvies VELUX

Onderwerpen: vervangen, VELUX

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ons dit dan zeker weten.
Dit kan via ons contactformulier of telefonisch op het GRATIS nummer 0800-80 888.
 
DakraamAdvies investeert in service en vakmanschap!
Ben je tevreden? We staan voor je klaar!

 

Praat met een expert via Whatsapp

Lees hier ook andere VELUX blog berichten: